Min profilbild

RSS 2.0

Midnight Burlesk Cabaré

Midnight Burlesk Cabaré

Nu slår Candyshop Girls upp dörrarna för första gången...
Kom och upplev en kväll med het försmak och magiska under!

Entré: 150 kr

Den 17 juni kl. 21:00 - den 18 juni kl. 00:00

I'd sell your heart to the junkman baby

Heh... insåg att jag inte kommer att hinna sy eller tillverka allt till showen så nu har jag beställt saker för sammanlagt 1131:- ... och ändå har jag inte riktigt allt ännu :-P har dessutom suttit i telefonmöte med min burleske kompanjon från gbg och bestämt en ny låt som vi skall använda till våran nummer. Han är verkligen ett geni när det kommer till musik som passar, alltid lika klockrena förslag.

Så i kväll skall det börjas övar, till förbannelse.

AAHA!

I går morse kom jag till jobbet, satte mig i fikarummet med en kopp kaffe.... och satte den i halsen! "MEN DET ÄR JU DU!" skriker en av mina arbetskamarter och pekar i tidningen. Var totalt oberedd på att vi skulle vara på första sidan, sedan att vi fick hela två sidor i tidningen och att det skulle vara i går! XD Okey, det var en glad överraskning iaf :-). Jag trodde faktiskt att vi bara skulle gå på hemsidan en artikel. ^^

Och NSD

Jaha sådärja, nu var NSD avklarat.

"- Klapper, klapper, klapper...

De skyhöga stilettklackarna slår mot asfalten. Det blåser milt sagt överjävligt men Linda, Daniela, Petra och Veronica går förvånansvärt stadigt. De är vana. Minst fyra timmar i veckan - och säkert mer därtill - övar de poser, tassel twirling och en och annan bump ´n´ grind i sådana där klackar. För skorna, korsetterna och fjäderdiademen är en stor del av den glamorösa striptease, eller burlesk, som de utövar.

- Det är lite som ett halvtidsjobb det här. Eftersom vi syr upp mycket av våra scenkläder själva, konstaterar Linda.

Det har gått lite drygt ett år sedan Linda började dra i lite trådar. Med ett intresse för gamla bilar och ja, egentligen hela Rockabillykulturen, var steget sällan långt till burlesken. När Linda sedan snubblade över communityn Burleskakademien, kunde hon inte hålla sig längre och Candy shop girls bildades. Än så länge har de bara uppträtt en handfull gånger och då hemma i Gällivare.

- Det har verkligen gått jättebra. Först tänkte vi, hm, få se nu. Här kan ju folk vara lite trångsynta men publiken har varit i extas. De flesta tycker det är häftigt och modigt och vill se oss igen.

Stiptease ursprunget
Men vad är burlesk egentligen? Letar man synonymer till ordet får man upp tokrolig, grovt komisk och spexig. Och lite så beskrevs denna form av varietéunderhållning som först växte sig populär i mitten av 1800-talet. Det som fler och fler ägnar sig åt idag kallas neoburlesk och är liksom ursprunget en form av striptease.

- Det ÄR ju striptease. Men med inslag av humor. Mycket går ut på att teasa publiken. Att få dem att tro att det ska få något, säger Daniela.

Men hur gör man?
- När vi jobbar med ett nummer utgår vi alltid från en låt. Vi väljer ut kläder, funderar på steg och så hjälps vi åt, säger Linda och fortsätter:

- Men man måste nog vara lite teaterapa för att våga sig upp på scenen och göra det här.

Hon svänger det långa, strumpbyxbeklädda benet över det andra. Den vita korsetten är hårt knuten och de röda läpparna matchar håret. På scenen gillar hon att framföra klassiska burlesknummer som för tankarna till 50- och 60-talen.

- Vi har ganska olika stilar alla fyra. Jag är mer klassisk medan Daniela har en mer dark cabaret-stil. Petra är mer nytänkande, hon kör inga klassiska pinuplåtar utan gjorde nyligen ett nummer till The Knifes låt Pass this on. Veronica har inte hunnit uppträda ännu men tillsammans gör vi allt från klassiska nummer med plymer i håret till tributnummer till Gypsy Rose Lee (se faktaruta, reds.anm.), säger Linda.

Måste man vara yppig för att hålla på med det här?
- Nä, det spelar ingen roll hur man ser ut. Men personligen tycker jag att det är roligare att titta på någon som har mer kropp. Som inte är för smal, säger Daniela och får medhåll av Linda:

- I vanlig dans ska man vara smal, här är det nog en fördel om man har lite rumpa och bröst, att man är kurvig. Jag har fått en helt annan syn på min kropp efter att jag började med burlesk. Det är bra att jag har en stor rumpa.

Det har blivit dags för fotografering. Några förbipasserande kan inte låta bli att smygkika men Linda, Daniela, Petra och Veronica radar vant upp sig. In med magen, ut med brösten. Och så en honnör på det."

 


På tv för första gången

Hahaha såg oss på tv nyss, det ser ut som om jag ger programledaren "döds stirret" XD, dessutom satte min anabola röst in!

Gå gärna in och kolla på 24Norrbotten, klippet kommer att ligga uppe i ett år ^_^

Karlar!

Vi behöver män! Ni behöver inte dansa eller strippa, mest bara posera och/eller ”assistera”, super enkelt och krävs ingen träning, bara lite mod :).

Har ni några förslag på någon eller vill du själv ställa upp så maila mig på facebook.

 

24 Norrbotten

Sitter just här med Miss Fortune(vårat senaste tillskott) och lär henne att göra tassels. Hennes första blev väldigt bra måste jag säga :)

Veronica med sina första tassels.

 

Sedan så har jag varit lite hemlig över en grej - i dag åkte vi till en tvstudio och blev inervjuvade för 24 Norrbotten, sänds på torsdag hela dagen en gång i timmen ;-P... jag skall slänga upp en länk här sedan för mina vänner som inte har olyckan att bo i norrbotten ;-P.

Tyvärr så blev det bara jag, Linda och Petra som hamnade med då det blev nå tjorv med microfoner bla. Så veronica kunde inte vara med... denna gång. Sedan så kommer vi att hamna med i NSD inom snar framtid :-).

 

Jag, nervös inför intervjun.

 

Veronica - Miss Fortune.

Trollkarl och fakir!

Vi hade möte med fakiren i måndags, hemskt trevlig kille. När vi stod ute och rökte i pausen poffade han upp en eldboll från ingenstand och åt upp den! XD
Så nu har vi en trollkarl och fakir, så allt som vi skall ha under showen är fixat, nu är det bara det mest strissiga och tjorvigaste kvar! ;-P

Vi söker fortfarande volontärer och glitterflickor (lovade bort "min" glitter flicka till fakiren som assistent), så hör av er till mig på facebook eller kommentera här i bloggen... eller om ni har mitt nummer så ring!

Plymmer huvud bonad?

Eller vi skall kalla den :) fick den hur som helst i morse då min kusin har släpat med den på tåget från Stockholm upp till Gällivare. Fick den oförskämt billigt måste jag säga! Och hur fin som helst! Nu skall jag bara hitta någonstans att förvara den... hmmm.

En skitglad Bonbon med ett idiotiskt leende ;-P

Tasselmaking

Började göra ett par hjärttassels för ett tag sedan, men vart tokless när jag skulle börja limma paljetter. Först kunde jag inte välja färg sedan fick jag för mig att använda spetsband... vilket jag inte har hemma eller har möjlighet att köpa här i gällivare. Jag la därför undan dom på fönsterbrädet och upptäckte dom i dag igen, kom fram till att det hade nog varit finast med röda paljetter runt om..? men det är ju egentligen skitsamma, för det får jag inte heller tag på utan att beställa! GAAAH! :-P så det blir väl att lägga undan dom igen.

Jag får återkomma om dom blir klar någon annan gång ;-)
Skall iaf börja med att göra cupcake pasties(eller tassels) till hela gruppen. ^_^


Cabaré Natt

Så nu har vi fått tag på både en Tollkarl och Fakir till våran midnight cabaré!
Btw så säker vi lite volontärer som vill hjälpa till att få till cabarénatten som äger rum samma helg(fredagen) som msmeet! Är du intresserad så skriv till mig på facebook, eller lämna kommentar tillsammans med hotmail :-)

Mademoiselle

 

Tre av bilderna som jag själv tog och piffade till med det lilla jag kan :)

Promote bilder

Just varit med tjejerna och kollat in våra promotebilder, så nu har vi äntligen en proffsig gruppbild! Dessutom en massa enskilda bilder som alla var jätte fina på! Jag är då svin nöjd! Det är Mattias Axelsson som har fotat.

Sedan har vi suttit och planerat in för våran cabaré kväll som är samma helg som MSMeet, det är hemskt mycket att ordna och vi har så lite tid! Men vi fixar nog det.

Och nu i kväll skall jag ta och pyssla lite medans min karl kollar hocky(han är en riktig karlakarl, just nu sitter han på vårat vardagsrums golv och lagar min cyckel... dessutom är han en gruvarbetare), knopa ihop lite tassels av alla roliga tyger jag köpte i gbg.

Hemma igen

Tip the velvet var ju hur kul som helst! Väldigt bra show också, helt klart värt över 20 timmar tågresa ;-D. Tyvärr är jag ju tankspridd så jag fick inte med min någon kamera så har inte nå bilder att visa :-(.

...Men ni kan få se bilder på de skor jag har hunnit inhandla under Maj månad: